Kuinka Screen-kangas vaikuttaa valonläpäisyyn eri valaistuksissa?

Screen-kangas on suosittu valinta ikkunoiden kaihtimena, sillä se tarjoaa monia etuja. Yksi näistä eduista on sen kyky vaikuttaa valonläpäisyyn eri valaistuksissa. Tämä artikkeli käsittelee sitä, miten screen-kangas toimii ja miten se vaikuttaa huoneen valoisuuteen eri tilanteissa.

Screen-kankaan pääasiallinen tarkoitus on estää auringonvalon suora pääsy sisään ikkunoista. Kangas on valmistettu ohuesta polyesterikerroksesta, joka on päällystetty PVC-pinnoitteella. Tämän ansiosta kangas on kestävä ja helppo pitää puhtaana.

Kankaan rakenne mahdollistaa sen, että se pystyy säätämään valonläpäisyn määrää riippuen siitä, millaisessa valaistuksessa huone sijaitsee. Kun aurinko paistaa kirkkaasti ikkunan läpi, Screen-kangas vähentää tehokkaasti häikäisyä ja estää haitallisia UV-säteitä tunkeutumasta sisään. Samalla se kuitenkin sallii luonnollisen valon tulemisen huoneeseen. Merkittävin ominaisuus Sceen-kankaalla on, että siitä näkee ulos, mutta ulkoa ei näe sisälle. Näin on suurimman osan vuodenajasta Suomessa. Kankaan värillä on vaikutusta, kuinka hyvin siitä näkee ulos. Valkoinen kangas heijastaa luonnostaan valoa enemmän kuin musta, jonka vuoksi valkoisesta näkee huonommin ulos kuin mustasta. Kankaan ominaisuuksista on lisätietoa sivujemme “Tietoa kankaista” -välilehdeltä.

Kun ulkopuolella vallitsee hämärtyvä tai pimeä ilta- tai yöaika ja sisällä on valaistus päällä, ulkoa näkee sisälle. Sisälle näkemisen määrää voi säätää valaistuksella; mitä lähempänä valonlähde on kangasta, sitä huonommin sisälle näkee. Alla olevat kuvat havainnollistavat tätä ilmiötä.

Valonläpäisyaste Screen-kankaassa vaihtelee yleensä 1-5 prosentin välillä. Mitä pienempi prosenttiluku on, sitä vähemmän valoa kangas päästää läpi. Esimerkiksi 1 prosentin läpäisyaste tarkoittaa hyvin pientä määrää valoa, kun taas 5 prosenttia antaa enemmän valoa tulla huoneeseen.

On myös hyvä huomioida, että vaikka screen-kangas vähentää häikäisyä ja UV-säteilyä, se ei täysin estä niitä. Siksi on suositeltavaa käyttää myös muita keinoja suojaamaan huonetta auringolta erityisesti silloin, kun aurinko paistaa suoraan ikkunan läpi. Esimerkiksi sälekaihtimet tai muut kaihtimet voivat olla hyvä lisäsuoja.

Kokonaisuudessaan Screen-kangas tarjoaa monipuolisen ratkaisun ikkunoiden verhoiluun. Se vaikuttaa valonläpäisyyn eri valaistusolosuhteissa ja tarjoaa samalla yksityisyyttä sekä suojaa haitalliselta UV-säteilyltä. Valitsemalla oikeanlaisen Screen-kankaan voi luoda miellyttävän ja toimivan valaistuksen huoneeseen, oli sitten kyseessä olohuone, makuuhuone tai työtila.

Valkoinen Screen-kangas: ulkona on pimeää ja sisällä valaistus huonetilan perällä.
Valkoinen Screen-kangas: ulkona on pimeää ja sisällä valaistus lähellä kaihdinta (spot-valaisin katossa).

Jaa artikkeli myös muille!

Ota yhteyttä!

Kysy meiltä rohkeasti lisää tuotteistamme, niin autamme sinua löytämään juuri oikean ratkaisun. Voit myös pyytää tarjouksen tai varata arviokäynnin kohteeseenne jättämällä yhteystietosi. Vastaamme nopeasti!

Sunloc Oy

Voimatie 1 A4
90440 KEMPELE

Toimimme myös pääkaupunkiseudulla.

+358 44 744 5291
+358 44 735 4963
myynti@sunloc.fi

OLEMME LOMALLA 1.-5.7.2024

Myymälämme ja Showroom avoinna:

ma-pe klo 8:00 – 16:30

Lue seuraavaksi

26.3.2024
  Onko haaveissasi moottoroitu pimennysverho, mitä voit ohjata sängystä tai vaikkapa olohuoneen sohvalta? Sunlocilta löydät halutessasi paljon enemmän kuin vain perinteisen pimennysverhon. Sunlocin pimennysverhot on suunniteltu täyttämään korkeimmatkin odotuksesi….
14.2.2024
Sunlocin terassimarkiisi tarjoaa täydellisen yhdistelmän tyylikkyyttä, toiminnallisuutta ja mittatilaustyönä räätälöityä suunnittelua. Sähkökäyttöinen terassimarkiisi on kätevä aurinkosuoja, kun haluat suojautua auringon kuumuudelta tai häikäisyltä. Valikoimamme kattaa monipuoliset vaihtoehdot, jotta voit…